DÜNYA HARİTAMIZ 16.03.2016

ELC öğrencilerimiz bir proje başlattılar. Bazı arkadaşlarının okula nerelerden geldiğini, nerede yaşadıklarını, kendilerinden ne kadar uzaklıkta olduklarını öğrenmek istediler. “İzmir’in nerede olduğunu, Türkiye’nin nerede olduğunu” sordular. Çeşme’nin nerede olduğunu biraz biliyorlardı ama Amerika’nın nerede olduğunu, İngiltere’nin nerede olduğunu, Avustralya’nın ve Afrika’nın nerede olduğunu bilmek istediler. Sorularının cevaplarını almak için dünya haritasının kopyasını çıkardılar. Daha sonra tepegöz makinasıyla haritayı büyütüp tekrar kopyasını çıkardılar. Büyütülmüş parçaları birleştirdiler ve dünya haritasındaki renklerini araştırarak boyadılar. Portfolyo günlerinde yaptıkları çalışmayı ailelerine ve arkadaşlarına anlatıp değerlendirme yaptılar.