DENİZ KAPLUMBAĞALARINI YAKINDAN TANIDILAR 07.04.2023

ELC ve 1. sınıflarımız, okulumuzda Adnan Menderes Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Zooloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Oğuz Türkozan’ı ağırladılar. Oğuz Bey öğrencilerimize yaptığı sunumda, “Deniz kaplumbağalarının üreme kumsallarında yaptıklarından, yaralı deniz kaplumbağalarının bakım ve tedavilerini nasıl yapıldığından, doğal yaşam ortamlarına geri dönmelerini nasıl sağlanacağından, kışlama ve göç yollarından, deniz kaplumbağalarının yuvalama, beslenme, kışlama ve göç yollarından” bahsetti. Öğrencilerimiz bu sunumla birlikte eylemlerimizin hayvanları ve yaşam alanlarını nasıl etkilediğini ve bu konudaki sorumluluklarımızın neler olabileceğini somut bir şekilde öğrendiler. Sunum sonunda Prof. Dr. Oğuz Türkozan, öğrencilerimizin merak ettiği soruları cevapladı.