ÇEVRE AKTİVİSTİ ÖZGE DORUK SINIFLARINA KONUK OLDU 12.04.2023

4.sınıf öğrencilerimiz '’Gezegeni Paylaşma’’ ünitelerinde ‘’Sınırlı kaynakların bilinçli kullanımı toplumların geleceğini etkiler.’’ ana fikri doğrultusunda ‘’Sürdürülebilir Yaşam’’ konusunu ele aldılar. Sınırlı ve sınırsız kaynakların ne olduğunu inceledikten sonra sürdürülebilir yaşamın anlamını ve sürdürülebilir yaşam için yapılabilecekleri fark ettiler. Bu çalışma sonrası öğrendikleri konuları pekiştirmek için çevre aktivisti Özge Doruk’u sınıflarında çevrim içi olarak davet ettiler. Çevre aktivistinin ne demek olduğunu, ‘’Yeşil Düşünce Derneği’’nin amacını, neden ve nasıl harekete geçtiğini, yaptığı projeleri, Özge Doruk’un anlatımıyla dinlediler. Öğrencilerimiz PYP Döngüsündeki ‘’Eylem’’in ne demek olduğunu, nasıl yapıldığını uygulayan birini tanırken heyecanlandılar. Kendi yaptıkları eylemleri de Özge Doruk ile paylaşma fırsatı bularak küçük adımların büyük değişimler yaratabileceğini fark ettiler.