ALEYNA BAŞLATTIĞI İMZA KAMPANYASINA DESTEKLERİNİZİ BEKLİYOR 29.03.2021

10. sınıf öğrencimiz Aleyna Baliç, MYP Kişisel Projesi kapsamında “Hayvana şiddet suç sayılmalıdır!” başlıklı bir imza kampanyası başlattı. “Maalesef, son dönemlerde, ülkemizde oldukça artan hayvana şiddet haberlerinden son derece rahatsızlık duyan bir birey olarak bu sene hazırlamakta olduğum okul projemi bu konu üzerine yoğunlaştırmaya karar verdim.” diyen Aleyna tüm hayvan severlerin desteğini bekliyor. “Hayvanlara zarar veren, tecavüz eden hatta onları öldüren şahısların geri adım atmamasının ve bu tarz haberlerin devam etmesinin en geçerli nedeni, fikrimce, ceza adaletsizliğidir. Yasaya göre, hayvan dostlarımızın ‘mülk’ olarak tanınması onlara karşı suç işleyenlerin düşük idari para cezaları almalarına sebep olmaktadır. Her gün izlediğimiz haberler doğrultusunda, bu yaptırımın yeterince caydırıcı olmadığı açıkça bellidir. Bu nedenle, yeni bir yasa teklifi çoktan hazırlandı fakat onaylanmayı bırakın yasa meclise bile gelmedi ve gelmiyor. Bu yüzden projemi bu konuya adamak ve sesimizi duyurmak istediğim için imza toplayabileceğim bir platform oluşturmak istedim. Eğer sizde bana ve daha önemlisi, hayvan dostlarımıza yardımcı olmak istiyorsanız lütfen bu harekete siz de dahil olun ve kampanyayı imzalayın.” diyerek destek çağrısında bulunuyor. Aleyna’nın imza kampanyasına destek olmaya sizleri de bekliyoruz.