AKRAN İLİŞKİLERİ VE ZORBALIĞI TÜM SEVİYELERDE ELE ALDILAR 07.11.2016

İlkokul 1, 2, 3 ve 4. sınıflarda, Rehberlik Uzmanlarımız Yıldız Alptekin ve Hülya Üstel Eleviş “Olumlu Akran İlişkileri Geliştirme ve Zorbalığı Önleme” programı çerçevesinde, sınıflara girerek sunumlar gerçekleştirdiler. Bu programın temel kavramlarını yaş düzeyine uygun olarak öğrencilerimize aktardılar ve çeşitli etkinliklerle pekiştirdiler. 4. sınıflarla “sınırlar”, 3. sınıflarla “Zorbalık nedir, çeşitleri nelerdir, nasıl engelleriz”, 2. sınıflarla “sözel ve fiziksel şiddet” ve 1. sınıflarla “ İletişimde Sihirli Sözcükler” konularını ele aldılar. Etkinlikler sırasında, ortak dil oluşturmak amacıyla sınıf öğretmenleri de sınıfta hazır bulundu ve tartışmalara katkı sağladılar. Çocuklarınızla akıllarında neler kaldığını konuşabilir ve öğrendiklerini sizinle paylaşması ve öğretirken pekiştirmesi için fırsat yaratabilirsiniz.