23 NİSAN KONSERİMİZ ENGİN HEPİLERİ ANLATICILIĞINDA GERÇEKLEŞTİ 22.04.2022

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası ile 9. kez gerçekleştirdiğimiz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel konserinin teması “Sen Yeter ki Hayal Et Çocuk” idi. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşen konserin anlatımını tiyatro sanatçısı Engin Hepileri yaptı.

İZDSO Şefi Nesrin Bayramoğulları yönetiminde, Işıkkent Eğitim Kampüsü öğrencilerimizden oluşan koro ile sahnelenen eserin orkestra düzenlemeleri, İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestra Şefi Tolga Taviş tarafından gerçekleşirken, metinleri ise tarih öğretmenimiz Sultan Topçu tarafından kaleme alındı.

İZDSO ve Işıkkent Eğitim Kampüsü iş birliğinde gerçekleşen konser için özel olarak hazırlanan “Sen Yeter Ki Hayal Et Çocuk” adlı eser, ilk kez sahnelendi.

Işıkkent Eğitim Kampüsü Çocuk Korosu’nun İzmir Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde birbirinden güzel şarkı, türkü ve marşlar söylediği bu özel konser; orkestra, çocuk korosu, anlatıcı, çocuk oyuncular, ses, ışık ve barkovizyon gösterileri eşliğinde izleyicilere 23 Nisan coşkusunu en üst düzeyde yaşattı.

Hazırlıkları 2 yıl evvel başlayan ancak pandemi nedeniyle bu yıl hayata geçirilen “Sen Yeter Ki Hayal Et Çocuk” isimli eserin oluşmasında ve sahnelenmesinde 65 kişilik bir orkestra ve 100’e yakın öğrencimizin ve öğretmenimizin emeği bulunuyor.