ANA DİLLERİNDE YETKİNLEŞMEYE VERDİKLERİ ÖNEMİ GÖSTERDİLER 15.12.2015

Bu yıl SEV Okullarının düzenlediği “Dilden Dile-3” etkinliğinde okulumuzu “Martılar Grubu” olarak Emir İlkkutlu, Zeynep Kılınç, Altar Gür temsil etti. İzmir ve başka illerden 12 okulun katıldığı Türkçeyle ilgili birçok etkinliğin yapıldığı festivalde öğrencilerimiz dili kullanma, dile hakim olmayla ilgili tüm alanlarda başarılı oldular.
Ana dilde yetkinleşme; bireyin sosyal bir varlık olarak toplumda yer edinmesini, gelişmesini, evreni algılayıp yorumlamasını, özgür ve eleştirel düşünebilmesini, diğer insanlarla anlaşmasını ve eğitim alanındaki öğrenmelerin gerçekleşmesini sağlar. Tüm bu kavramların bilinciyle “Martılar” bu festivalde bir kez daha dile verdikleri önemi bize gösterdiler. Kendilerini tebrik ediyor, bu bilinçlerinin devamını diliyoruz.