VELİ REHBERLİK SEMİNERİ 28.03.2017

28 Mart tarihinde, Rehberlik Uzmanları tarafından düzenlenen seminerde, ELC3 ve İlkokul velilerimize, öğrencilerle yapılan cinsel gelişim derslerinin içeriği hakkında bilgi verildi. Her yıl yapılan bu özel derste, kadın ve erkek cinsiyetine özgü özellikler, özel bölgeler, bunların bilimsel adları, bebek oluşumu ve doğumu üzerinde durulduğu ve hangi terminoloji ve yaklaşımla öğrencilere aktarıldığı velilerimizle paylaşıldı. 4. Sınıfta bu içeriğe ek olarak, ergenlik dönemi ve bu dönemde dişi ve erkek bedenindeki değişimlerin nasıl öğretildiği ve çocuklarından gelecek sorulara velilerimizin nasıl cevap verebileceği konularında bilgi ve fikir alışverişinde bulunuldu. Mahremiyet kavramının uygun şekilde öğretilmesinin önemi ve yöntemi paylaşıldı, ortak dil kullanmanın önemi üzerinde özellikle duruldu. Katılan velilerimize teşekkür ederiz.