URLA BÖLGESİNE DİSİPLİNLER ARASI AKADEMİK GEZİ YAPTILAR 15.12.2017

10. sınıf öğrencilerimizle gerçekleştirdiğimiz disiplinler arası akademik gezimizde öğrencilerimiz Urla ve çevresinin iklim özellikleri ve tarım ürünlerini ilişkilendirerek ekonomik faaliyetleri üzerinde çıkarımlarda bulundular. Ayrıca Köstem Müzesine gittiler; zeytinden zeytinyağı üretiminde kullanılan tüm tekniklerin tarih boyunca gelişim tekniklerini gözlemlediler. Müzenin sahibi Biyoloji Öğretmeni Güler Köstem bizzat müzeyi öğrencilerimize gezdirerek sunum yaptı. Kaliteli zeytinyağının nasıl test edilebileceği konusunda bilgilendirme yaptıktan sonra zeytinyağından sabun üretimini küçük ölçekli olarak yaparak öğrencilerimize gösterdi. Öğrencilerimiz gezi süresince yaptıkları gözlemleri, topladıkları bilgileri ve fikirlerini arkadaşlarıyla paylaşacaklar.