SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK PROJELERİMİZ ÖDÜLLERLE TAÇLANDI 16.09.2023

Işıkkent Eğitim Kampüsü olarak son 3 yıldır Birleşmiş Milletler’in sosyal sorumluluk projesi kapsamında ve uluslararası çapta yürütmekte olduğu Global Social Leaders – Küresel Toplum Liderleri programının resmi üyesiyiz. 2030 yılına kadar ulaşılması hedeflenen sürdürülebilir kalkınma hedefleri için ortaokul ve lise öğrencilerimizden oluşan ekipler, evrensel sorunlara sürdürülebilir çözümler bulmak ve harekete geçmek için canla başla çalışıyorlar. Geçtiğimiz dönem gerçekleştirdikleri projeler ile 18 farklı ülkeden, 300’den fazla öğrenci ekibiyle yarıştılar. 2023 Haziran ayının sonunda Future Foundations ve Wellington Leadership Institution tarafından açıklanan sonuçlarda ise; Efe Büyükkarcı, Diba Taşkaya, Ela Koçak, Demir Oray, Tuner Aktekin, Yalın Kanlıbaş ve Çınar Ayla’nın üyesi olduğu All Matters ekibimiz 4,10 ve 17 no’lu sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden yola çıkarak, dezavantajlı öğrencilerin eğitimde fırsat eşitliğini yakalayabilmesi amacıyla EÇEV ile ortaklaşa gerçekleştirdiği projelerinde 10 hafta boyunca hafta sonları ilkokul öğrencilerine ders verdiler. Bu projeyle ekibimiz ‘Impact Commendation Award’ yani ‘En Etki Bırakan Proje’ ödülünün sahibi oldu. Zeynep Başer, Su Yazıcı, Ayşe Kurt, Ela Mccallum, Bade Soybakış ve Berat Arda Akbaş’ın üyesi olduğu Gaia Couture ekibimiz,12 ve 13 no’lu sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden yola çıkarak temiz, bakımlı ve iyi durumda olan okul eşyalarının yeni sahipler bulması için hayata geçirdikleri I-Second yani Işıkkent İkinci El Dükkânı projesiyle “Sustainability Commendation Award”, yani “Sürdürülebilirlik Takdir Ödülü” aldılar. Bu arada ikinci el dükkanımız, okulumuzda hizmet vermektedir. Marianna Kokkali, Lara Saybaşılı, Melis Itır Kaplan, Yağmur Tavus, Bora Tavus ve İpek Atlı’nın üyesi olduğu Mind the Waste ekibimiz,12 ve 13 no’lu sürdürülebilir kalkınma hedeflerinden yola çıkarak son 3 yıldır okuldaki yemek hazırlıklarından çıkan çiğ ve pişmiş gıda atıklarıyla yıl boyunca bokashi ve bahçe komposto çalışmalarını yürüttüler. Anaokulu öğrencilerimiz de bu konuda liderlik yaptılar. Ekibimiz bu projeleriyle “Top 5 for Senior Climate & Sustainability Category and Sustainability Commendation Award”, yani “Üst Düzey İklim ve Sürdürülebilirlik Kategorisinde İlk 5 ve Sürdürülebilirlik Takdir Ödülü” aldılar. Okulumuzun uluslararası platformlarda böylesine anlamlı projelerle adının anılıyor olması hepimizi çok gururlandırdı. Ekiplerimizi azimli ve özverili çalışmalarından dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.