REMİDA GÜNÜMÜZÜ GERÇEKLEŞTİRDİK 17.04.2018

Reggio Emilia yaklaşımında önemli bir yeri olan Remida merkezi ve bu merkezde toplanan geri dönüşüm malzemelerinin tekrar anlam kazanması, eğitim amaçlı tekrar kullanılması fikirlerinden yola çıkan Remida Günümüzü Bizim Kulüp’ten gelen misafir öğrencilerimizle birlikte gerçekleştirdik. Kampüsümüzün spor salonunda bir araya gelen anaokulu öğrencilerimiz gruplar halinde çalışarak önce tasarım modellerini hazırladılar, sonra atık malzemeleri kullanarak birbirinden güzel robotlar yaptılar.

Atıkları çöp olarak görürsek, büyük fırsatları çöpe atarız. Frig Kralı Midas’ın dokunuşuyla her şeyi altına çevirmesi gibi onlar da kendi yaratıcılıklarıyla değersiz onlarca objeye dokundular, yeniden değer ve hayat kattılar. Dünya; üzerinde yaşadığımız tek evimiz…

Dünyada alıştığımız hayat tarzına devam edebilmemiz için kaynakları dikkatli ve sürdürülebilir bir şekilde kullanmalıyız. Öğrencilerimizin atık malzemelere değersiz bir çöp gibi değil, fırsat gözüyle bakmasını; kaynakları bilinçli kullanmasını önemsiyoruz. Bu özel güne yaratıcılıklarıyla katkı koyan tüm çocuklarımıza teşekkür ederiz.