ONLAR ARTIK LİSELİ OLDU 16.06.2023

8. sınıf öğrencilerimiz bu yıl Türkçe dersinde Paulo Coelho’nun “Okçu’nun Yolu” adlı eseriyle tanıştılar. Bu eserden yola çıkarak analiz, metin üretme, sunum becerilerini geliştirdiler ve en son olarak da “Liseye Geçiş Töreni” metnini bu kitaptan esinlenerek hazırladılar, sahne dekorlarını tasarladılar. “Okçu’nun Yolu”ndaki öğretilerin hayatın her alanına uygulanabileceğini fark ettiler. Kitabın kahramanı dünyaca ünlü Tetsuya’nın da dediği gibi “Her okun uçusu farklıdır. Bin ok atarsan bini de sana faklı bir yol gösterecektir.” Hedefe varmak için tutkunun, vazgeçmemenin, pes etmemenin ne kadar değerli olduğunu fark ettiler. Bunların sonucunda da ortaokul yıllarında edindikleri bireysel deneyimleri, kitaptan yaptıkları çıkarımlarla birleştirerek birlikte oluşturdukları metni gururla sahnelediler. Gözümüzün önünde büyüyen çocuklarımıza başarılı ve mutlulukla dolu bir lise yaşamı diliyoruz.