LİSE ÖĞRENCİLERİMİZ ÇANAKKALE, ANKARA VE İSTANBUL GEZİLERİNDEYDİ 01.11.2015

22-23 Ekim 2015 tarihlerinde, 9. sınıf öğrencilerimiz sosyal etkinlikler programında yer alan tarihi ve kültürel zenginliklerimizi tanıma gezileri doğrultusunda hazırlanan program çerçevesinde ‘Çanakkale Gezisi’ne katıldılar.

Gezi programı kapsamında Tahtakuşlar Etnoğrafya Galerisi’ni ziyaret ettiler. Ece Abat, Şehitlikler Turu, Conkbayır, Arıburnu, Anzak Koyu, Kabatepe Müzesi, Türk Şehitliği ve Müzesi’ni gezdiler. Aristo’nun ilk felsefe okulunu kurduğu yer olan Assos Akropol, Truva Antik Kent ve Tahta At’ı gördüler. Ayvalık Cunda Adası turu ile gezilerini tamamladılar. 10. sınıf öğrencilerimiz de aynı tarihlerde, mesleki rehberlik programı çerçevesinde ‘Ankara Üniversiteleri Gezisini gerçekleştirdiler. Öğrencilerimizin istekleri doğrultusunda oluşturulmuş olan gezi programı içerisinde ODTÜ, Bilkent, TOBB, Hacettepe ve Başkent Üniversitesi gezildi. Ayrıca, öğrencilerimiz Anıtkabir ve Anadolu Medeniyetleri Müzesini de ziyaret etme fırsatı buldular.

11. sınıf öğrencilerimiz de mesleki rehberlik programı çerçevesinde ‘İstanbul Üniversiteleri Gezisi’ni gerçekleştirdiler. Öğrencilerimizin istekleri doğrultusunda oluşturulan gezi programı içerisinde Sabancı, Özyeğin, İstanbul Teknik, Boğaziçi ve Koç Üniversiteleri ziyaret edildi ve Koç Müzesi görüldü.