LİSE ÖĞRENCİLERİMİZDEN DERSTE ÖĞRENDİKLERİNİ GEZİYLE PEKİŞTİRDİLER 13.10.2023

Tarih, Coğrafya ve Edebiyat dersleri disiplinler arası gezi kapsamında bu yıl 9. sınıflarımızla Bergama’ya gittik. Düzenlediğimiz gezi ile Bergama’da kökleri Antik Yunan’a kadar uzanan zengin ve güçlü bir uygarlığa beşiklik etmiş tarihi, coğrafi ve kültürel mekanları daha yakından tanımayı amaçladık. Gezimize ilk olarak Pergamon Krallığının Başkenti olan Akropol ile başladık. Burada, kentin koruyucusu sayılan Akıl ve Savaş Tanrısı Athena adına yapılan Athena Tapınağı’nı, Helenistik Dönem’in en büyük kütüphanesini, Helenistik Dönem mimarisinin en güzel örneklerinden olan Zeus Sunağı’ndan geriye kalanları ve Antik Tiyatroyu gezdik. Akropol gezimizin ardından Antik Çağ’ın en önemli sağlık merkezlerinden olan, aynı zamanda da dönemin ünlü hekimlerinin yetiştiği bir tıp okulu ve dünyanın ilk Psikiyatri Hastanesi olarak tarihe geçmiş Asklepion’u ziyaret ettik. Büyük bir kale görünümünde olan Akropol’ ün ve Asklepion’un geçmişten günümüze uzanan izlerini takip ettik, şehrin tarihteki önemini öğrendik.