LİSE ÖĞRENCİLERİ “BAĞIMLILIK” KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLDİ 24.11.2017

Lise rehberlik biriminin öğrenci eğitimlerinden “Bağımlılık” konusu 22 Kasım 2017 günü işlendi. Ege Üniversitesi Çocuk ve Ergen Alkol ve Madde Bağımlılığı Araştırma ve Uygulama Merkezi (EGEBAM) psikologlarından Ebru Gürçay öğrencilere birçok konuda bilgi verdi. Eğitimde öğrenciler, “Bağımlılık nedir, insanlar nasıl bağımlı hale gelir, bağımlılık yaratan maddeler nelerdir, günlük yaşamda nelere dikkat etmeliyiz” gibi birçok konuda farkındalık kazandılar. Enerji içecekleri, cips, kola, kafein içeren gıdalar, protein tozları, zayıflama hapları gibi masum görünen; ancak bağımlılık yaratan maddelere de dikkat çekildi. Sunumun ardından öğrenciler konuyla ilgili merak ettikleri birçok soruya yanıt buldular.