LİSE 'ATATÜRK’ÜN İZİNDE' GEZİSİ 18.01.2024

Lise Sosyal Bilimler zümresi, Cumhuriyetimizin 100. yılında Mustafa Kemal Atatürk'ü tarihsel, coğrafi ve felsefi bakış açısıyla anlamak amacıyla İpsala-Gümülcine-İskeçe-Kavala-Selanik-Manastır-Üsküp ve Sofya güzergahında "Atatürk’ün İzinde” gezisi düzenledi. Öğrencilerimiz Atatürk’ün doğduğu evi ziyaret ettiler. Duygu yüklü bu ziyaretin ardından, Mustafa Kemal Atatürk’ün okuduğu askeri lisenin bulunduğu Manastır’a (Bitola) giden öğrencilerimiz, Atatürk’ün 1895–1899 yılları arasında okuduğu, günümüzde müze olarak kullanılan, bir bölümünün Atatürk Anı Odası olarak ayrıldığı Askeri İdadi'yi ziyaret ettiler. Sofya’da görev yaptığı büyükelçiliği de ziyaret eden öğrencilerimiz, bu etkileyici geziden keyifli ve bilgili bir şekilde döndüler.