KÜTÜPHANELER HAFTASI OKULUMUZDA COŞKUYLA KUTLANDI 28.03.2024

İlkokul ve anaokulumuzda Kütüphaneler Haftası çeşitli etkinliklerle kutlandı. İşte sınıflarımızın gerçekleştirdiği bazı etkinlikler: 1. Sınıflarımız, hafta boyunca getirdikleri kitapları sabah rutinlerinde arkadaşlarıyla paylaştılar ve kütüphane dersinde 'Alfabeni Yerim' etkinliği yaptılar. 2. Sınıf öğrencilerimiz, ELC 3. sınıf öğrencilerinin konularıyla bağlantılı olarak iki masal üzerinde çalıştılar. Türkçe "Ağustos Böceği ve Karınca", İngilizce olarak da "Goldilocks and Three Bears" hikayelerini okuyarak hikayelerin sonlarını yeniden yazıp resmettiler ve ELC 3. sınıf arkadaşlarına okudular. 3. Sınıflarımız, kütüphane haftasının anlam ve önemi hakkında konuştular, en sevdikleri kitapların kapaklarını yeniden tasarladılar. Kütüphane dersinde kitapları grupladılar ve sınıfta okudukları masal veya hikaye kitaplarının kahramanlarını canlandırdılar. 4. Sınıf öğrencilerimiz, Dünya'daki kütüphaneler hakkında araştırmalarını sergilediler, güdümlü kitabımızın yazarıyla bir söyleşi gerçekleştirdiler. Ayrıca Kütüphane Gün Batımı etkinliğinde farklı alanlarda çalışmalara katılarak kitaplarla diğer alanlar arasında bağlantılar kurdular. İngilizce derslerinde de farklı kaynakları kullanarak bilgi araştırma çalışmaları yaptılar ve akademik dürüstlük üzerine çalışma fırsatları buldular. Kütüphaneler Haftası boyunca gerçekleştirilen bu etkinliklerle öğrencilerimiz kitapların ve okumanın önemini keşfettiler ve keyifli bir hafta geçirdiler.