KÜLTÜR FESTİVALİ 15.12.2023

4.sınıflarımız “Bulunduğumuz Mekan ve Zaman” ünitemizde eski uygarlıkları, milli kültür ögelerimizi, dünya kültürlerinden örnekleri tanıdık. Dünya kültürlerinden örnekler inceledikten sonra Malezya Büyükelçiliği’ni okulumuza davet ettik. Malezya Büyükelçiliği’nden gelen temsilcilerden Malezya’nın kültür ögelerini öğrendik. Kültürler arasındaki benzerlikleri ve farklılıkları fark ettik. Merak ettiğimiz soruları, Malezya Büyükelçiliği’nden gelen temsilcilere sorma fırsatı bulduk. Ünitemizin eylemi olarak öğrendiklerimizi okul topluluğuyla paylaştığımız bir Kültür Festivali düzenledik. Festivalimizde kendi ailemizin kültür ögelerini tanıttık. Birçok kültür hakkında bilgi sahibi olarak kültürel çeşitliliğinin önemini fark ettik. Ünite boyunca sınıf içinde yaptığımız çalışmaları, konuklarımızdan ve birbirimizden öğrendiklerimizle zenginleştirdik.