KARBON AYAK İZİNİ AZALTMAYA YÖNELİK TASARLANAN MAKET EVLER PROJESİ 04.12.2023

Özel Işıkkent Ortaokulu 8. sınıf öğrencilerimiz geleceğimizi daha sürdürülebilir ve çevre dostu olarak şekillendirmeye yönelik tasarlayıp oluşturdukları ev maketlerini okul içinde sergilediler. Oluşturdukları bu projenin temel amacı, karbon ayak izimizi azaltarak çevresel etkimizi en aza indirmek ve sürdürülebilir bir yaşam tarzına dikkat çekmektir. Ev maketleri tasarlanırken aşağıdaki detaylar göz önüne alınmaya çalışılmıştır. Enerji Verimliliği: Güneş panelleri, rüzgar türbinleri ve enerji verimli aydınlatma sistemleri gibi özelliklerle donatılmıştır. Atık Azaltımı: Geri dönüştürülmüş malzemelerden inşa edilen ev, atık miktarını minimumda tutmaktadır. Doğa Dostu Tasarım: Bitki örtüsü, yağmur suyu toplama sistemleri ve çevre dostu peyzaj tasarımı ile çevreye saygı gösterir. Bu projede çalışmasını sergileyen tüm 8. sınıf öğrencilerimize teşekkür ederiz. Sürdürülebilir bir gelecek için birlikte hareket etmek dileğiyle.