KANADA WATERLOO ÜNİVERSİTESİ MATEMATİK SINAVLARINDA GURUR VERİCİ BAŞARI 05.05.2018

12-13 Nisan 2018 tarihlerinde ,Kanada Waterloo Üniversitesi Matematik Bölümü’nün okulumuzda gerçekleşen Fryer-Galois-Hypatia ve Euclide Matematik Sınavlarının sonuçları açıklandı. Euclide Sınavı 100 puan, FGH sınavları 40 puan üzerinden değerlendirilmekte olup, sınav sonuçları her okulun kendi içinde sıralamaya tabi tutulmaktadır. Okul birincilerine madalya ,diğer katılımcılara da katılım veya puanlarına göre üstün başarı sertifikaları verilmektedir. Sınavda okul birinciliği elde eden öğrencilerimiz 9. Sınıf seviyesinde 29 puanla Beril Enbatan, 10. Sınıf seviyesinde 23 puanla Doğa Duran ve Ece Lara Taş, 11. Sınıf seviyesinde 26 puanla Efe Çalık ve 12. Sınıf seviyesinde 61 puanla Ege Ergür’dür. Beril Enbatan dünya sıralamasında ilk %25’lik dilime girerek üstün başarı sertifikası almaya hak kazanmıştır.