İZMİR KENT TARİHİNE YOLCULUK 15.12.2017

Kendi kültürünü, medeniyetini iyi tanıyan, ona sahip çıkan ve onu geliştirme şuuruna sahip nesillerin yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla, tarih ve edebiyat branşları tarafından düzenlenen etkinlikte, 11. sınıf öğrencilerimiz yaşadıkları yerin kültürel ve tarihi değerlerinin farkına varırken, müze nedir? Müze neden ve nasıl gezilir? sorularının yanıtını bulmaya çalıştılar. Gezi boyunca Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün yaşamında önemli kararlara imza attığı “Uşakizade Köşkü”, İzmir’in en güzel sembollerinden biri olan, 1901 yılından beri güzelliği ve narinliği ile Konak Meydanı’nı süsleyen “Saat Kulesi”, 1907 yılında inşa edilen ve bir İzmir klasiği olan “Tarihi Asansör Binası”, ünlü Fransız Mimar ve İnşaat Mühendisi olan Gustave Eiffel tarafından 1890 yılında dizayn edilen yapı olan “Konak Pier”, 1922'de Türk ordusunun karargâh olarak kullandığı, 17 Şubat 1923'te İzmir İktisat Kongresi toplandığında Atatürk’ün şahsi çalışmalarını yürüttüğü “Atatürk Müzesi” ve salonlarında basın teknolojisinin başlangıçtan bu yana geçirdiği evrimi izleme imkanı sağlayan “Basın Müzesi” gezilerek tarihte bir yolculuk yapıldı. Öğrencilerimiz gezerek öğrenmenin keyfini yaşadı.