İKİ GÜNLÜK TARİH VE KÜLTÜR GEZİSİ 15.10.2016

Ortaokul öğrencilerimiz, ilklerin ve teklerin ülkesi Anatolia'yı keşfetmeye devam ettiler. 5. sınıf öğrencilerimiz, fotoğraf sanatçısı Ara Güler’in çekmiş olduğu resimlerle, Prof. Dr. Nihat Erim'in 35 yıllık emeği ve National Geographics’in mali desteğiyle Arkeoloji dünyasının gözbebeği Afrodisyas'ı keşfetti. İki günlük gezide Pergamon kralı 2. Eumenes’in karısı Hiera’ya duyduğu sevginin kanıtı olan Hierapolis antik kenti ve dünyada tek olan doğal kaynak suyunun şekillendirdiği dağ yamacında teraslar üzerinde bulunan Pamukkale’yi gezdiler. Yöresel lezzetlerin tadına bakıp, bol bol gözlem yaptılar. Kültürel ve doğal değerleri korumanın önemini bir kez daha kavradılar. Gün boyu birbirinden kıymetli bilgilerle donanırken, akşam bowling partisi ile de eğlendiler.