FEN BİLİMLERİ GRUP 4 PROJESİ: NÜKLEER ENERJİ ARAŞTIRMASI VE İŞ BİRLİĞİ 15.02.2024

IB Diploma Programı'ndaki Grup 4 projesi, en az iki farklı IB fen bilimleri disiplininden öğrencilerin katılımıyla gerçekleşen iş birliğine dayalı bir disiplinler arası projedir. Projenin temel amacı, öğrencilerin bilimin çevresel, toplumsal ve etik sonuçlarını anlamalarını teşvik etmektir. Bu çalışmada disiplinler arası iş birliği, eleştirel düşünme becerilerinin geliştirilmesi, etik düşünce, bilimsel iletişim ve takım çalışması becerilerinin kazandırılması hedeflenmektedir. Bu yıl da önceki yıllarda olduğu gibi IBDP 2. Yıl Fen dersi alan öğrencilerimiz bir araya gelerek Nükleer Enerji kavramını fizik, kimya, biyoloji derslerinde öğrendikleri bilgiler üzerinden kazandıkları bakış açılarıyla araştırıp, edindikleri bilgileri IBDP 1. Yıl öğrencilerine sundular.