FELSEFE OLİMPİYATLARINA KATILDIK 03.12.2017

İzmir Türk Koleji'nde bu yıl 22. gerçekleşen Türkiye Felsefe Olimpiyatları’nda okulumuzu başarıyla temsil eden 12. sınıf öğrencimiz Ege Ergür’ü kutluyor, TFO’nun bundan sonraki aşamalarında da kendisine başarılar diliyoruz. Türkiye Felsefe Olimpiyatı (TFO), Uluslararası Felsefe Olimpiyatı’nın (IPO) ulusal aşamasıdır ve IPO Dünya Felsefe Federasyonu’nun şemsiyesi altında UNESCO tarafından desteklenen bir organizasyondur. En önemli amaçlarından biri özgür ve çağdaş eğitimin vazgeçilmez temeli olan felsefeye sevgi ve ilginin artmasını sağlamaktır. Bu yolla doğru düşünen, düşündüklerinin hesabını verebilen ve bu hesabı verirken felsefi bilginin kaynaklarından yararlanmasını bilen gençlerin önünü açmak, onların kendilerini ve dünyayı tanımalarını; ülke ve dünya problemlerini görmelerini ve bu problemler üzerinde özgün düşünceler üretebilmelerini mümkün kılacak tutarlı düşünme alışkanlığı kazandırmaktır.