Değerli Eğitimciler,

Çocuklarımıza en iyi eğitimi vermeye odaklanan; onları geleceğin ihtiyaçlarına göre hazırlamayı kendine misyon edinen bir vakıf okulu olarak eğitimcilerle işbirliği yapmayı her zaman çok önemsiyoruz.

Şüphesiz bizler gelişmeleri yakından takip etmedikçe çocuklarımızın geleceğe hazırlanması da mümkün değil. Bunun için her birimizin üzerine düşeni gerektiği gibi yaptığından hiçbir kuşkumuz yok. Eğitimcilerin her yıl seminerlerimize ve konferansımıza büyük bir ilgi ile katılıyor olmaları da bizleri doğruluyor.

Işıkkent Eğitim Kampüsü olarak 14.’üncüsünü düzenleyeceğimiz Handan Oktar Erken Çocukluk ve İlk Yıllar Konferansında hedefimiz, öğrenmede çok önemli bir dönem olan “erken çocukluk ve ilk yıllar eğitiminde” kilit rol üstlenen öğretmenlerimize bu alandaki uluslararası gelişmeleri aktarabilmek, yaratıcı ve yenilikçi modelleri uygulamalı olarak deneyimleyebilme imkânı sunmaktır.

Bu yıl eğitimcilerimizi çok değerli iki konuşmacıyla buluşturacağız. İtalya’dan gelecek olan konuşmacılarımız ANNALISA RAINIERI and PAOLA STROZZI “Reggio Emilia yaklaşımında dinlemeye ve tasarıma ilişkin önemli bir araç ve strateji olarak belgelendirme” konulu konferans da bizlere bilgi ve birikimlerini aktarırken farklı ülkelerde farklı okullarda yapılan uygulamalardan örnekler sunacaklar.

Farklı illerden ve farklı okullardan öğretmenlerimizi buluşturarak bilgi ve deneyim paylaşımına imkân veren bu konferansın, hepimizin ortak arzusu olan eğitim kalitesini artırmaya katkı sağlayacağını umuyoruz.

23 Mart 2024 tarihlerinde 14. kez gerçekleştireceğimiz Handan Oktar Erken Çocukluk ve İlk Yıllar Konferansı’nda eğitimcileri ve eğitim fakültelerinde okuyan geleceğin öğretmenlerini aramızda görmekten mutluluk duyacağız.

Saygılarımızla,

Dr. Tufan Çapar
Genel Müdür

23 Mart 2024, Cumartesi

10.00-11.00 Oturum 1: Reggio Emilia'da anaokullarını ve bebek-çocuk bakım evlerini kapsayan 0-6 yaş arası eğitim projesine ilham veren değerler

11.00-11.15 Kahve molası

11.15-12.30 Oturum 2: Öğrenme ve değerlendirmenin tasarlanmasına ilişkin bir strateji olarak pedagojik belgelendirme

12.30-13.30 Öğle yemeği ve okul turu

13.30-14.45 Oturum 3: Okul öncesi dönemde matematik çalışmalarının belgelendirilmesi

14.45-15.00 Kahve molası

15.00-16.30 Oturum 4: Işık ve gölgenin bilim ve anlatı kapsamında tasarlanması ve belgelendirilmesi

ANNALISA RAINIERI

Annalisa Rainieri, Modena ve Reggio Emilia Üniversitesi Eğitim Bilimleri bölümünden mezun olduktan sonra eğitim alanındaki kariyerine 2004 yılında Reggio Emilia’nın bebek-çocuk bakım evlerinden birinde başlamıştır.

2010 yılından bu yana Reggio Emilia’nın bebek-çocuk bakım evlerinde ve anaokullarında öğretmenlik yapan Annalisa, 2014-2022 yılları arasında ise bunlardan biri olan Salvador Allende bebek-çocuk bakım evinde kadrolu olarak görev almıştır.

Eylül 2022'den bu yana belediyenin bebek-çocuk bakım evlerine ve anaokullarına bağlı Dokümantasyon ve Eğitim Araştırma Merkezi'nde çalışan Annalisa, Reggio Children ile yaptığı iş birliği çerçevesinde Reggio Emilia'yı ziyaret eden çalışma gruplarına konuşmacı olarak destek vermektedir.

PAOLA STROZZI

17 Aralık 1955'te İtalya’nın Reggio Emilia kentinde doğan Paola Strozzi, halen orada yaşamakta ve çalışmaktadır.

1973'te ilkokul öğretmeni olarak mezun olduktan sonra 1972'den 1976'ya kadar Floransa'da Sosyal Hizmetler Özel Okulu'nda eğitim gören ve 1970'ten 1980'e kadar Reggio Emilia'da belediye tarafından işletilen "Arcobaleno" adındaki bebek-çocuk bakım evinde öğretmen olarak çalışan Strozzi, 1980'den beri Reggio Emilia'daki "Diana" adlı anaokulunda öğretmenlik yapmaktadır. Aynı okulda 1999-2003 yılları arasında otizmli bir çocuğun eğitiminden sorumlu olan Strozzi, zaman zaman İtalya'daki otizmle ilgili konferans ve seminerlere konuşmacı olarak katılmıştır.

Ayrıca Temmuz 2002'de Colorado Üniversitesi Sağlık Bilimleri Merkezi’nde Otizm için Denver Modeli hakkında bir yaz enstitüsüne katılmıştır.

Şubat 2004'te "Sınırları Aşmak" konulu uluslararası konferansta "Öğrenmeyi Görünür Kılmak, Ölçme ve Değerlendirme Dilleri", "Ahlaki Farklılık ya da Farklılık Ahlakı" ve "Araştırma, Şiir ve Güzellikte Bilim" adlı üç eş zamanlı oturumun organizasyonunda görev almıştır.

2004-2006 yılları arasında Reggio Emilia Istituzione scuole e nidi d'infanzia'nın Dokümantasyon ve Eğitim Araştırmaları Merkezi'nde çalışmıştır.

Katılım Ücreti

Öğretmen

1500 TL

Öğrenci (24 yaş altı)

750 TL

* Ücretlere %20 KDV dahildir.
* Öğrencilerin öğrenci belgelerini beyan etmeleri gerekir.
* İptal talepleri [email protected] adresine yazılı olarak bildirilmelidir. 15 Mart 2024 tarihinden sonraki iptallerde herhangi bir iade işlemi yapılamaz.

Kayıt ücretine dahil olan hizmetler; konferansa katılım, atıştırmalıklar ve öğle yemekleri, kahve molaları, konferans dokümanları, şehir içi servislerdir.

Kayıt işleminin tamamlanmış olması için kayıt ücretinin aşağıda verilen banka hesap numarasına yatırılması, ödemeye dair belgenin e-posta yoluyla [email protected] adresine gönderilmesi gerekir. Tüm katılımcıların kayıt yaptırması zorunludur.

Kayıt İçin Banka Hesap Bilgileri

Hesap Sahibi : Çimentaş Eğitim ve Sağlık Vakfı Okul İktisadi İşletmesi
Banka Adı : Garanti Bankası
Banka Şubesi : Bornova Şubesi
Hesap No : 6297380
IBAN No : TR56 0006 2000 0310 0006 2973 80
Dekont üzerindeki açıklama kısmında aşağıdaki bilgilerin verilmesini önemle rica ederiz. Fatura düzenlenebilmesi için bu bilgilerin tam olarak verilmesi gereklidir.
Kurumsal ödemeler için açıklama: Kurum Adı, Katılımcı Sayısı
Kişisel başvurular için açıklama: Katılımcı TC Kimlik No, Adı Soyadı

Sorularınız için bize ulaşın.
E-posta: [email protected]
Telefon: +90 232 462 71 00 dahili 102