EĞİTİMCİLERLE HANDAN OKTAR ERKEN ÇOCUKULUK VE İLK YILLAR KONFERANSINDA ONUNCU KEZ BİR ARAYA GELDİK 07.05.2016

Handan Oktar PYP Erken Çocukluk ve İlk Yıllar Konferansımızın onuncusunu Türkiye genelinde 70'in üzerinde okuldan 320 öğretmenin katılımı ile gerçekleştirdik. Bu yıl konferansta "Farklı Öğrenenden, Farklılaştırılmış Eğitime" konusunu ele aldık. Klinik psikolog, yazar, eğitimci, danışman Dr. Tony Humphreys'in verdiği eğitim tüm katılımcılarda yeni ufuklar açarken; gerek öğrenci-aile gerekse öğrenci-öğretmen düzeyinde en önemli konunun eğitim müfredatından önce ilişkiler olduğu hususunda farkındalık yarattı. Dr. Tony Humphreys, konferansın ikinci gününde neyin öğretildiğinden önce nasıl öğretildiğine önem verilmesi gerektiğine dikkat çekerken, akademik içerikten önce çocuğun bireysel, sosyal, duygusal ve eğitsel ihtiyaçlarındaki farklılıklara bakmak gerektiğini belirtti. Aksi durumda bunların akademik kazanımda birer engel olarak karşımıza çıkacağına vurgu yaptı. "Deha her çocuğun içinde mevcut olup, herkes bireysel olarak eşsiz birer varlıktır. Farklılaştırılmış Eğitim her çocuğun özel ve benzersiz olduğunu bilerek onun içindeki dahi alanları ortaya çıkarmak için yapılandırılan bir yaklaşımdır. Eğitimciler çocuğun içinde bulunan öğrenme şevkini koşulsuz sevgi ve sabırla besleyerek, öğrenmeyi başarı odaklı değil kazanım odaklı olarak teşvik etmelidir. Eğitim, öğrenci ve öğretmenin birlikte oluşturduğu ortak yaratımdır" diyen Dr. Humphreys, çocuklara dikte ederek değil, esin kaynağı olarak eğitim verilmesini önerdi. Bir "Handan Oktar PYP Erken Çocukluk ve İlk Yıllar Konferansımızı" daha keyif ve başarıyla tamamladık.