DÜNYA GEZGİNİ NİHAL EGE İLE SÖYLEŞİ 01.12.2023

4. sınıflarımız, Bulunduğumuz Mekan ve Zaman ünitelerinde ‘’Bizden önce yaşayanlar hakkında bilgi edinmek, bugünü ve yarını anlamamızı sağlar.’’ ana fikriyle çalıştılar. Bazı uygarlıkları, milli kültür ögelerimizi, dünya kültürlerinden örnekleri tanıdık. Kültürel mirasımızı korumak için yaptığı çalışmaları ile tanınan Nihal Ege’yi okulumuza davet ettik. Dünya gezgini Nihal Ege’den Dünya kültür mirasının ne demek olduğunu ve UNESCO'nun Dünya mirasları listesinin ne olduğunu öğrendik. Kültürel miraslarımızı korumak için üzerimize düşen sorumlulukları fark ettik. Öğrencilerimiz merak ettikleri soruları, Nihal Ege’ye sorma fırsatı buldular. Bizden önce yaşayanlar hakkında bilgi edinmenin önemini fark ettiler. Ünite boyunca sınıf içinde yaptığımız çalışmaları, konuğumuzdan öğrendiklerimizle zenginleştirdik.