DÜNYA GELENEKLERİNİ VELİLERİMİZDEN DİNLEDİK 01.06.2023

1. sınıf öğrencilerimizin “Kendimizi İfade Etme Yollarımız” adlı 6. üniteleri boyunca kutlamalar ve gelenekler konularını konuştular. Bizim ülkemize ait kutlama ve gelenekler dışında başka ülkelerde ne gibi kutlamalar ve gelenekler olduğunu merak ettiler. Farklı ülkelerden gelen ve farklı kültürleri olan 1. sınıf velilerimizi kendi kutlama ve geleneklerini anlatmaları için okulumuza davet ettiler. Darya Güngören’den “Paskalya”yı, Olga ve Bilge Sönmezer’den Rus mantısını “Pelmeni”yi, Leviza Osmanova’dan kendi aile geleneklerini ve Ukrayna’daki kutlamaları, Elina Oktayer’den Rusya’daki “Kadınlar Günü” kutlamasını, Nick Manthei ve Abbie Demirci’den “Şükran Günü”nü ve Martin Budd’dan “Peynir Yuvarlama Festivali”ni dinlediler. Tüm dünyada farklı kutlamalar olduğunu ve geleneklerin de kültüre göre şekillendiğini fark ettiler.