DİLİMİZİ DOĞRU KULLANMAYI ÖNEMSİYORUZ! 30.09.2015

Okulumuz Türkçe-Edebiyat Bölümü ülkemizde her yıl 26 Eylül’de kutlanan Dil Bayramı’nın heyecanını, öğrencilerimizin coşkulu katılımı ve katkılarıyla gerçekleştirdiği “Düşünelim Konuşalım Yarışalım” adlı etkinlikle yaşadı. Ramazan Bayramına denk gelmesi nedeniyle gecikmeli olarak kutladığımız Dil Bayramı etkinliği renkli bir yarışmayla zihinlere kazındı. Yarışma sonunda birinci olan takım ödülünü Lise Müdürü Myriam Levi’nin elinden aldı.

Bilindiği üzere, Mustafa Kemal Atatürk, güçlü bir devlet için, güçlü bir dilin gereğine inandığından Türk diline ve bu konuda yapılan çalışmalara doğrudan katılmıştır. Ayrıca, çeşitli demeçlerinde dilin devlet ve toplum hayatındaki önemini vurgulayarak bu konuda her vatandaşın üstüne düşen sorumluluğu yerine getirmesini istemiştir. Bizler de Ulu Önderimizin izinde; Türkçe’yi en yetkin biçimde kullanmaya özen göstermeli, ana dilimizi yaşayarak ve yaşatarak işlemeliyiz. Unutmayalım “Sözümüz, özümüzdür!”.