DEKAMER’DEN FATİH POLAT DERSLERİNE KONUK OLDU 05.05.2022

1. sınıflarımız “Deniz Kaplumbağaları Araştırma, Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi'nden Fatih Polat’ı derslerinde ağırladılar. Fatih Bey, öğrencilerimizle DEKAMER olarak yaptıkları çalışmaları paylaştı. DEKAMER, deniz kaplumbağası üreme kumsallarında ayrıntılı bilimsel çalışmalar yapmak, yaralı deniz kaplumbağalarının bakım ve tedavilerini yaparak doğal yaşam ortamlarına geri dönmelerini sağlamak, deniz kaplumbağalarının yuvalama, beslenme, kışlama ve göç yolları üzerinde araştırmalar yapmak, deniz kaplumbağalarının yaralanma ve ölümlerinin sebepleri üzerine araştırmalar yaparak toplumu bilinçlendirici projeler üretiyor. Öğrencilerimiz bu sunumla birlikte eylemlerimizin hayvanları ve yaşam alanlarını nasıl etkilediğini ve bu konudaki sorumluluklarımızın neler olabileceğini somut bir şekilde gözlemlediler. Merak ettikleri soruları Fatih Bey ile paylaştılar. Aileleriyle fırsat bulup bu merkeze gidebilmek için heyecanlandılar.