DAHA FAZLA PAYLAŞIM DAHA FAZLA SEVGİ VE SAYGI 25.04.2016

Okulumuzda farklı din ve kültürlerden öğrencilerimizin bulunması vesilesiyle, farklı inanç ve kültürler arasındaki bilgi ve sevgi paylaşımını güçlendirmeyi amaçlayarak Yahudi öğrencilerimizin Pesah (Hamursuz) Bayramını da kutladık. Bu bayram, bizim Ramazan ibadetimiz gibi Yahudi öğrencilerimizin inanç hayatında da önemli bir yer tutmaktadır. Pesah, Yahudilerin Mısır topraklarındaki esaretten Hz. Musa önderliğinde kurtulmalarını simgeleyen bir inanç örneğidir. Mısır’dan kaçarken aceleyle pişirilen mayasız ekmek bayramın sembolü sayılmaktadır. Bütün dünyanın daha fazla barışa, inançlar arasında sevgi ve hoşgörüye ihtiyaç duyduğu günümüzde, bu tür empati örneklerini devam ettirmeyi ve çoğaltmayı bir görev olarak kabul ediyoruz.