BOSTON VE NY ÜNİVERSİTLERİ GEZİSİ 03.04.2017

10. ve 11. sınıflardan on sekiz öğrencimizle, 31 Mart - 8 Nisan tarihleri arasında Boston ve New York bölgesindeki Harvard, MIT, Brown, NYU, BU, Parsons gibi Amerika’nın önde gelen üniversitelerini ziyaret ettiğimiz bir akademik gezi yaptık. Öğrencilerimiz, buralarda öğrenim gören öğrencilerden kampüs hayatı, akademik işleyiş, burs politikaları, iş fırsatları gibi konularda bilgiler alarak, okul ortamlarını birebir yaşama ve gözlemleme imkânı buldular. Ayrıca lisemizden mezun olan ve bu okulların bazılarında öğrenim gören mezunlarımızla da buluşup onların deneyimlerinden de faydalandılar. Akademik ziyaretlerin dışında dünyaca ünlü müzeler ve tarihi yerler de görülerek kültürel anlamda da zengin bir gezi gerçekleştirdik. Gezi programının öğrencilerimizin üniversite seçimlerine ve liseden sonraki öğrenim hayatlarına olumlu katkılar sağlayacağını umuyoruz.