BİR AVUSTRALYA YERLİSİYLE ROPÖRTAJ 23.11.2017

“Kültürler, Gelenekler ve Yerler” ünitesiyle bağlantılı olarak 7. sınıflarımız Avustralya yerlileri üzerine çalıştılar ve onların müzik, dans ve inanç gibi kültürel özellikleriyle ilgili araştırmalar yaptılar. Daha sonra ise öğrencilerimiz Lynne Thomas adındaki bir Avustralya yerlisiyle Skype üzerinden canlı görüşme fırsatı yakaladılar. Ms. Thomas’a konuştuğu yerel dille, inancıyla ve yerel geleneklerin nasıl gelecek nesillere aktarıldığıyla ilgili sorular sordular. Lynne öğrencilere yaşadığı bölgede bulunan kutsal yerlerle ilgili bazı fotoğraflar gösterdi ve geçmişte hem kendisinin hem de aile üyelerinin yerli oldukları için gördükleri kötü muameleyi anlattı. Bir öğrencimizin geçmişte yapılan yanlışları düzeltmek için ne yapılması gerektiğiyle ilgili sorusuna Lynne; “Her birimiz için aslında aynı olduğumuzu anlamak çok önemli. Hepimizin iki gözü, iki kulağı, iki bacağı var. Bunun farkında olmak, geçmişin yaralarının iyileşmesini sağlayacak ve bizi daha ileri götürmeye yardımcı olacaktır” diye cevap verdi. Farklı bir kültüre sahip biriyle görüşme deneyiminin 7. sınıf öğrencilerimizi başkalarını anlama ve takdir etme konusunda geliştireceğini umuyoruz.