BİLİM VE TEKNOLOJİYE MERCEK TUTUYORUZ 15.03.2024

4. sınıf öğrencilerimiz, "Dünyanın İşleyişi" ünitesi kapsamında bilimsel çalışma basamaklarını, teknolojinin gelişimini ve bilimin hayatımıza etkisini keşfettiler. Bilim insanlarının özellikleri ve bilimsel bilgiye ulaşma adımlarını öğrenirken teknolojinin gelişimiyle eşyaların nasıl değiştiğini fark ettiler. "Bilim olmasaydı ne olurdu?" sorusu üzerinde düşünerek bilimin hayatımıza olan etkisini sorguladılar. Ünite sonunda, öğrendiklerini okul topluluğuyla paylaştıkları bir asamble düzenlediler. Bu etkinlikte, yaptıkları icat ve inovasyonları tanıtarak ihtiyaç durumları değiştikçe ortaya çıkacak ürünlerin çeşitliliğini fark ettiler. Ayrıca, sınıf içindeki çalışmalarını birbirleriyle paylaşarak öğrenme deneyimlerini zenginleştirdiler.