BİLGİSAYAR BİLİMİ ÖĞRETİM HAFTASINDA KODLAMA 07.12.2016

Hour of Code etkinliği 180’den fazla ülkede gerçekleşen, milyonlarca öğrenciye ulaşmış, çocukların bilimsel ve algoritmik düşünme becerilerini geliştirmelerini, bilişimsel araçların (örneğin yazılım) yazarı olmalarını, fikir üretebilen ve fikirlerini teknoloji kullanarak hayata geçirebilen bireyler olarak yetişmelerini amaçlayan küresel bir harekettir. Bir saatlik dersler olarak uygulanan program 30’dan fazla dile çevrilmiştir. Hour of Code uygulamasıyla çocuklar kodlama ve algoritma yazabilmek için sorunlara farklı yönlerden bakabilme ve en kısa sürede soruna çözüm bulabilme yeteneği kazanmaktadırlar. En büyük avantajlarından biri ise programın çocukların ilgisini çekecek oyunlar ve karakterle uygulanmasıdır. Etkinlik süresi 1 saat sürmektedir. IEK öğrencilerimiz de, öğretmenleri Serhan Mallı ile birlikte 5-11 Aralık Bilgisayar Bilimi Öğretim Haftası çerçevesinde yaptıkları uygulamalarla sayılı öğrenme etkinlikleri arasında yer alan bu çalışmanın bir parçası oldular.