BANKA GÖREVLİSİ FATİH DUMAN İLE SÖYLEŞİ 05.01.2024

‘’Kendimizi Düzenleme Biçimimiz’’ temamızın 3. sorgulama basamağında 4. sınıf öğrencilerimiz “bütçe” kavramı fark ettiler. İhtiyaç-istek, gelir-gider, birikim, tasarruf gibi kavramlarla çalıştılar. ‘’Bütçe Oluşturma’’ etkinliğini yaparak gündelik hayata dair beceriler geliştirdiler. Bu çalışmalar sonrası öğrendiğimiz konuları pekiştirmek için, banka görevlisi Fatih Duman’ı okulumuzda ağırladık. Konuğumuz, “Para ne işe yarar?”, “Geçmişten günümüze para nasıl kullanıldı?”, “Bankalar ne yapar?”, “Faiz ne demektir?” konularını içeren bilgilendirici bir sunum gerçekleştirdi. Bütçe hazırlamanın önemini anlayan öğrencilerimiz için ‘’Hayal- Hedef- Birikim Yolculuğu Başlasın’’ başlığımızla birlikte kendi bütçelerini hazırlamaya başladılar.