ARDA SERTER THIMUN 2017 BAŞKAN YARDIMCISI GÖREVİNE SEÇİLDİ 21.10.2016

12. sınıf öğrencilerimizden Arda Serter, THIMUN 2017 Konferansı 6. Komite’nin Başkan Yardımcısı seçildi. THIMUN organizasyonu tarafından bu göreve tayin edilen Arda’yı yürekten kutluyoruz. Öğrencilerin dünyaya karşı bakış açılarını geliştirmek ve uygulama yaparak demokrasi ilkesini pekiştirmek amacı taşıyan organizasyon, öğrencilere uluslararası ilişkilerde evrensel ve diplomatik bakış açısı kazandıran bir simülasyon çalışmasıdır. MUN (Model United Nations) konferansında, öğrenciler kurallar gereği kendi ülkeleri dışında bir ülke temsil ettikleri için ülkelerin politikalarını öğrenerek uluslararası ilişkilerde tarafsız bir anlayış geliştirirler. Aynı zamanda, İngilizcelerini ilerletmekle kalmayıp, dünya sorunları hakkında bilgi edinip, bu sorunlara yönelik çözümler geliştirmek için donanımlı hale gelirler. MUN diğer bir değişle geleceğin diplomatları ve siyasetçilerini yetiştirir. Okulumuz, MUN’in doğum yeri olan ve halen dünyanın en eski, en prestijli ve en yüksek katılımlı gençlik aktivitesi olarak devam eden THIMUN La Hey Uluslararası Model Birleşmiş Milletler Konferansına (The Hague International Model United Nations Conference) Türkiye’den katılan sayılı okuldan biridir.