4. SINIFLAR BİLİM VE TEKNOLOJİYİ KEŞFETTİ: MAKİNELERİN GİZEMLİ DÜNYASI 15.03.2024

4. sınıf öğrencilerimiz, "Bilim, teknolojik ilerlemeleri ve hayatımızı her alanda etkiler." başlığı altında hayatımızı kolaylaştıran makineleri yakından incelemek için bir gezi düzenlediler. Gezide, robot destekli bir karekod anahtarlık basan makinenin çalışma prensiplerini öğrenen öğrencilerimiz, bu robota yapay zekâ Siri üzerinden komut vererek kendi karekod barkodlu anahtarlıklarını tasarladılar. Ünite boyunca bilimsel çalışma basamaklarından teknolojinin gelişimine, bilimin hayatımıza etkisine kadar birçok konuyu sorgulayan öğrencilerimiz, yapay zekâ ve otomasyon teknolojilerinin hayatımıza etkisini fark ettiler. Sınıf içindeki çalışmalarını gezide öğrendikleriyle birleştirerek deneyimlerini zenginleştirdiler.