3 SINIFLARIMIZ SON OKUL GEZİSİNİ GERÇEKLEŞTİRDİLER 14.06.2023

3. sınıflarımız ‘Kendimizi İfade Etme Yollarımız’ ünitelerinin son gezisini İzmir Kültürpark’ta yer alan Onay Akbaş’ın “Çizgi Bir Uçtan Öbür Uca Eskizler 1984- 2023” sergisini ziyaret ederek tamamladılar. Sergi süresince öğrencilerimiz değerli sanatçı Onay Akbaş’ın yaratıcı fikirleri ve özgün çalışmalarından örnekler görerek, bilgi edinerek ve yorumlarını katarak keyifli bir okul gününe başlamış oldular. Sanatçının hayatı ve eserlerine ilişkin izledikleri video ve söyleşiler öğrencilerimizin sanatçıyı daha yakından tanımalarına fırsat sağlamış oldu. Eserlerde yer alan çeşitli özlü sözler ve özellikle çay bahçelerinden toplattığı adisyonlar üzerine çizdiği resimler ve Leonardo da Vinci’nin anısına formüllerin ve şiirlerin üzerine yapılan çizim serginin en sevdikleri parçalarından biri oldu. “Taşı delen suyun şiddeti değil damlanın sürekliliğidir” özlü sözü güzel bir üçüncü sınıf anısı olarak yer etti.