22 MART DÜNYA SU GÜNÜ İLKOKULUMUZDA KUTLANDI 22.03.2024

1.Sınıf öğrencilerimiz suyun hayatımızdaki yerini ve önemini anlatan bir sunum üzerinde çalıştılar. Bu sunumda suyun kullanımı ile ilgili çeşitli bilgiler öğrenip, örnekler incelediler. Hayatımızdan da farklı farklı örnekler vererek suyu nasıl tasarruflu kullanabileceklerine dair fikir alışverişi yaptılar. Ardından tüm bu çalışmaları özetlemek için hep birlikte su afişi hazırladılar. 2.sınıflarımız, İngilizce ve Türkçe olarak hazırlanmış olan durum kartlarını okudu. Birbiriyle ilişkili olan kartları olay sırasına uygun olarak sıraladı. Bu şekilde Dünya’nın herhangi bir yerinde yapılan bir davranışın başkalarını nasıl etkilediğini fark ettiler. Problemi tespit ederek sonucunda ne olduğunu, canlılara etkisini, çözüm önerilerini ve öneriler sonrası nelerin değiştiğini tespit edip çalışmalarını tamamladılar. 3.sınıflarımız yer altı sularının yok oluşu, aşırı sulama, akarsu ve göllerin kuruması, kuraklık, kirlilik ve hızlı kentsel gelişim konu başlıklarını içeren problemleri tespit ettik. Gruplarımızla çalışma kağıdına bir dünya haritası çizdik. Sebep-sonuç, bağlantı ve sorumluluk ile ilgili anahtar kavramlarımızla sorgulamalarımızı yaparak bulduğumuz çözümleri yazdık. Son olarak kendi sloganımızı yazıp gruplar arası paylaşım yaptık. 4.Sınıflarımız Türkiye’nin hava olaylarını ve kuraklık haritalarını incelediler. Daha sonra Türkiye’de kuruma riski altında olan 18 tane göl hakkında araştırma yaptılar. Bulduğumuz bilgileri yazarak Türkiye haritasında gösterdiler. Göllerin kuruma nedenlerini ve değişimlerini fark ettikten sonra kuraklığı önlemek için önerilerde bulundular. İngilizce derslerinde de su tasarrufunun önemini araştırdılar. Su tasarrufu sağlayan uygulamaları belirlediler ve suyun günlük hayatımızda nasıl kullanıldığına dair görsel temsiller oluşturdular. Konuyla ilgili şiirler yazdılar. Su tüketiminin çok olmadı sonucunda yaşanacakları ve tüketimin az olduğunda yaşanacakları modelleyerek gösterdiler. Ayrıca sanat dersinde de suyun önemine dikkat çekmek için atık su bardaklarından güzel bir pano oluşturdular.