21. TÜRKİYE FELSEFE OLİMPİYATI’NA KATILDIK. 07.12.2016

04 Aralık 2016’da Türkiye Felsefe Kurumu’nun (TFK), Türkiye’nin 10 farklı yarışma merkezinde düzenlediği 21. Türkiye Felsefe Olimpiyatı’ndaydık. TFK’nın “Çocuklar İçin Felsefe” birimi tarafından gerçekleştirilen organizasyonda, Işıkkent Eğitim Kampusü’nü 12. sınıf öğrencilerimizden Janset Nas Kılınç başarıyla temsil etti. Yarışmada öğrencilere üç farklı filozoftan alıntılanan pasajlar verildi. Öğrenciler bunlardan kendilerinin seçtiği biri  üzerine felsefi deneme formunda yarışma metinleri oluşturdu. Dört saat süren yarışmanın ardından, katılımcı öğrenciler ve felsefe öğretmenleri bir araya gelerek günümüz felsefesini, felsefenin Türkiye ve dünyadaki yeri ve işlevini tartışarak değerlendirdiler.