ZYGMUNT ’24 MODEL BİRLEŞMİŞ MİLLETLER KONFERANSI 28.03.2024

Okulumuz, JMUN (Ortaokul) ve MUN (lise) kulübü öğrencileri, 21 -24 Mart tarihleri arasında Polonya’nın Varşova kentinde bulunanan ve American School of Warsaw tarafından düzenlenen ZYGMUNT Model Birleşmiş Milletler Konferansı’na katıldılar. Öğrencilerimiz, komitelerinde bu yıl konferans teması olarak belirlenen Sorumlu uygulamalarla sürdürülebilir topluluklar yetiştirmek konusuna odaklanarak 3 gün boyunca temsil ettikleri ülkenin ulusal politikalarını savunarak mevcut küresel problemlere çözüm önerileri üretmeye çalıştılar. Konferansta Lise öğrencimiz Nil Payaslı İnsan Hakları Komitesi’ne başkanlık yaparak komitesini başarıyla yönetirken, Lise Mun kulübü öğrencilerimiz de komitelerde başkanlık görevini üstlendiler. Konferans süresince Polonya’nın kültürel ve tarihi yerlerini de gezme imkanı buldular. Copernicus Bilim Müzesi, Wilanow Sarayı ve Polin Müzesi’ni rehber eşliğinde gezdiler. İngilizce dilini kullanma becerileri ve temsil ettikleri ülke hakkında sahip oldukları bilgi seviyesiyle bizleri gururlandıran ve yıl boyu kulüplerinde özenle çalışan öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.