ŞEHİR PLANCISI HİTAY BARAN'I KONUK ETTİK 30.04.2024

Öğrencilerimiz, işledikleri ünite kapsamında "Sınırlı kaynakların bilinçli kullanımı toplumların geleceğini etkiler." ana fikri üzerine çalıştılar. Sınırlı ve sınırsız kaynakların ne olduğunu inceledikten sonra, sınırlı kaynaklarımızdan biri olan su üzerine odaklandılar ve bu bağlamda "Aral Gölü"nü ele aldılar. Aral Gölü ile ilgili bir dizi etkinlik gerçekleştirerek, su kaynaklarını korumak için sürdürülebilir yaşam konseptiyle bağlantılar kurdular. Bu çalışmanın ardından, Sürdürülebilir Aral Gölü Kasabası'nın maketini yapmaya başladılar. Kasabayı sürdürülebilir hale getirirken daha bilgili olmak amacıyla, şehir plancısı Hitay Baran'ı okulumuza davet ettiler. Öğrenciler, şehir plancısının ne demek olduğunu, sürdürülebilir bir yaşam alanı için yaşam alanlarımızda neler olması gerektiği gibi konuları içeren bilgilendirici bir söyleşi gerçekleştirdiler. Ayrıca, konuyla ilgili merak ettikleri soruları Hitay Baran'a sorma fırsatı buldular.