RENKLİ ETKİNLİKLERLE DÜNYA BARIŞ GÜNÜ KUTLADILAR 23.09.2021

21 Eylül Pazartesi günü anaokulu ve ilkokul öğrencilerimiz “Dünya Barış Günü” çerçevesinde çeşitli etkinlikler yaptılar. ELC öğrencilerimiz Barış ile ilgili hikayelerle güne başladılar. Barış ile ilgili şarkılar söylediler. Barış simgesi olan zeytin dalı, beyaz güvercin ve barış işaretini tanıdılar. ELC 2. sınıflarımız ellerini boyadıkları ve bir dünya resminin etrafına yapıştırdıkları bir barış projesi yaptılar. ELC 3. sınıflarımız da ellerini ve vücutlarını kullanarak barış işaretini yaptılar.

İlkokul öğrencilerimiz de bu günü tüm gün boyunca derslerinde yaptıkları çeşitli etkinliklerle kutladılar. 1. sınıflarımız barışın ne anlama geldiğini sorguladılar ve ardından barış deyince akıllarına gelenleri içine yazdıkları kalplerden bir barış işareti oluşturdular. 2. sınıflarımız barış ile ilgili videolar izledikten ve zeytin dalının hikayesini okuduktan sonra kendi sınıf şiirlerini oluşturdular. 3. sınıflarımız barış kavramını sorguladılar, ne anlama geldiğini düşündüler. Ardından Renk-Şekil-Resim düşünme rutiniyle “Sizce barışın rengi nedir?, Sizce barış nasıl görünür? ve “Barışın resmini yapmak isterseniz nasıl yapardınız? sorularını cevapladıkları renkli kağıtlardan birer rüzgar gülü yaptılar. Rüzgar güllerini büyük bahçemizdeki bir ağacın altına dikerek tüm dünyada barış tohumlarının ekilmesine vurgu yaptılar. John Lennon’un “Imagine” şarkısını öğrendiler ve bahçede hep birlikte söylediler. 4. sınıflarımız ise toplumda barış elçiliği görevi üstlenmiş ünlüleri araştırdılar. Yaptıkları çalışmaları tanıdılar. Ardından zeytin dalının hikayesini okuyarak neden barış simgesi olduğunu öğrendiler. Kendi yazdıkları barış sloganlarını güvercinlere yazdılar. Tüm bu çalışmalarla öğrencilerimiz hem ulusal hem de uluslararası bakış açılarını geliştirdiler.