HAYDİ SEN DE ADA İÇİN YARDIM ELİNİ UZAT! 14.04.2021

6. sınıf öğrencimiz Zeynep Şenocak MYP kişisel projesini sürdürülebilir kalkınma hedefi olan “Sağlıklı Bireyler” kapsamında hazırlayarak, çocuklar için bir öykü kitabı yazdı. “Ada’nın Elinden Tutalım” adlı öykü kitabını yazmaktaki bir diğer amacı ise SMA hastası olan Ada için yürütülen kampanyaya destek olmaktı. Bir gen hastalığı olan SMA’nın tedavisi ne yazık ki çok pahalı. Ada’nın bu hastalığı yenmesi için bizler de bir şeyler yapabiliriz diyen Zeynep kişisel projesini bu doğrultuda planladı. Yazdığı öyküyü Ada’nın canlı yayınında satmayı, satılan öykülerin köy okullarına gitmesini ve satılan öykülerin parasının direk Ada’nın hesabına yatmasını hedefliyor. Tedavi için gereken miktar 23 Nisan’a kadar toplandığı taktirde Ada’ya gerçek bir 23 Nisan Çocuk Bayramı hediyesi verilmiş olacağına inanan Zeynep “Alacağınız her bir öykü Ada için kocaman bir adım olacak. Sizler de Ada’nın özgürce koşması ve yürüyebilmesi için destek olmak ister misiniz?” diye herkese sesleniyor. Zeynep, Ada’nın ailesinin instagram hesabından yaptığı canlı yayına katılarak öykü kitabını satacak ve Ada’ya destek olmaya çalışacak.