Kurucu müdürlerimizden Handan Oktar’ın vefatının ardından onun anısına 2013 yılında kurduğumuz Handan Oktar Eğitim Fonu ile öncelikli hedefimiz; İzmir’deki üniversitelerde eğitim gören Eğitim Fakültesi öğrencilerine katkı sağlamak ve çağdaş eğitim projelerine finansal destek vermektir.

Çalışma ve özel hayatı boyunca Erken Çocukluk Eğitimine katkısı ve çocuklara yönelik hiç bitmeyen sevgisi ile yüzlerce çocuğun ve ailenin hayatına dokunan Handan Oktar’ın ani kaybı Işıkkent Eğitim Kampüsü olarak bizleri, kendisinin hayalini kurduğu ve onu sonsuza kadar yaşatacak olan Handan Oktar Eğitim Fonu’nu hayata geçirmeye yöneltti.

Fonun yönetimi, Işıkkent Eğitim Kampüsü’den, Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’ndan (EÇEV) ve Handan Oktar’ın ailesinden birer temsilci tarafından gerçekleştirilir.

Bursiyerler EÇEV kriterlerine uygun olarak seçilirler ve EÇEV’in üniversite bursiyerlerine uyguladığı bursiyer yönetmeliğine tabi olurlar. Bursiyerlere Eylül-Haziran ayları arasında 10 ay burs verilir.

Bağışçılardan aylık olarak 12 ay boyunca veya 12 ayın toplamına denk gelecek şekilde yıllık olarak bağış alınır. Bağış miktarını bağışcı kendisi belirleyebilir.

Handan Oktar Eğitim Fonu ayrıca, EÇEV’in vizyon ve misyonuna uygun çağdaş eğitim projelerine de finansal destek sağlar.

Handan Oktar Hakkında

Işıkkent Eğitim Kampüsü’nün kurulduğu 1998 yılından itibaren Anaokulu Müdürü ve Okul Psikoloğu olarak görev yapan Handan Oktar, 1975’te İzmir Amerikan Kız Koleji’ni bitirdi. 1979 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden mezun oldu. 1983 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde “Klinik Psikoloji” dalında yüksek lisans programını tamamladı, bu süre içinde öğrenci-asistan olarak çalıştı.

Mezuniyet sonrası klinik psikolog olarak çocuklar ve ailelerle serbest çalışırken, Enver Bakioğlu Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’nde yarı zamanlı danışman olarak görev yaptı. Çalışma hayatına, kurucusu ve yöneticisi olduğu Misket Çocuk Kulübü’nde devam etti. Boğaziçi Üniversitesi’nde Psikoloji Araştırma ve Uygulama Merkezi’nde yöneticilik yaptı. Viyana’da Vienna American International School’da Anaokulu ve Rehberlik Merkezi’nde gönüllü olarak çalıştı.

Türkiye’ye dönüşünde Işıkkent Eğitim Kampüsü’ndeki görevine başladı.

8 Eylül 2012’de lösemi rahatsızlığı nedeniyle hayata gözlerini yumdu.

Hiç Unutmadık

Her yeni eğitim öğretim yılına sensiz başlarken bir burukluk çöküyor içimize. 8 Eylüller’de seni büyük bir sevgiyle anıyor; güler yüzünü, sonsuz sevgini, her birimizi kucaklayıp yaşamımıza dokunan eşsiz kişiliğini çok özlüyoruz.

Mekanın cennet, ruhun şad olsun.

İlgili Konular