ENVIROMATES EKİBİ ANAOKULU ÖĞRENCİLERİMİZLE BİRLİKTE ÇALIŞMAYA BAŞLADI 01.12.2021

Birleşmiş Milletlerin 2030 yılına kadar gerçekleştirmeyi hedeflediği Küresel Kalkınma Amaçları için farkındalık ve eylem çalışmalarını gerçekleştirmek amacıyla biraraya gelen ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan Işıkkent Sosyal Etki Yaratanlar- EnviroMates ekibi, ELC 2 ve ELC 3 öğrencilerimize doğayı ve yaşadığımız gezegeni korumak adına bir farkındalık atölye çalışması gerçekleştirdiler. Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarından Sorumlu Üretim & Tüketim ve İklim Eylemi amaçları için kolları sıvan EnviroMates ekibi anaokul öğrencilerimizle yaşadığımız gezegende atıkların oluşumu, hava kirliliği, su kirliliği, aşırı enerji tüketimi ve su kaynaklarının azalması sorunlarını tartıştılar ve tüm bunları engellemek ve evrenimizi korumak için biz insanlara düşen sorumluluklar üzerine birlikte keyifli bir çalışma gerçekleştirdiler. Atık toplama ve onları yeniden kullanma ile ilgili hali hazırda aktif çalışan anaokul öğrencilerimiz EnviroMates ile deneyimlerini paylaştılar. Doğada ve gezegenimizde yaşayan hiçbir canlıya haksızlık yapılmayan bir dünyada yaşayabilmek için her bir öğrenci kendi payına düşen sorumluluğu resimleyerek paylaştı.

Bir sonraki adım, gıda atıklarının geri dönüştürülmesini kapsayan kompost yapma projesi olacak. Öğrenciler, EnviroMates ekibi ile birlikte gün içinde tükettikleri yiyeceklerden arta kalanların yeniden toprakla buluşması için çıkacakları kompost yapma yolculuğunda hem sorumlu üreten ve tüketen bireyler hem de iklim krizine karşı sera gazı salınımına dur diyecek en küçük doğa aktivistleri olma yolunda en büyük adımı atmış olacaklar