ÖĞRENDİKLERİNİ ASAMBLEDE ARKADAŞLARIYLA PAYLAŞTILAR 19.01.2023

İlkokul öğrencilerimiz, üçüncü ünitenin “Kendimizi Düzenleme Biçimimiz” kapsamında “İhtiyaçlarımız farklı topluluklar oluşturmamızı sağlar.” ana fikri üzerinde çalıştılar. Topluluk kavramını okulumuzun çalışanları ve aileleriyle yaptıkları röportajlarla pekiştirdiler. “Ait Olduğum Topluluklar” etkinlikleri ile hangi topluluklara ait olduklarını, o topluluklardaki rollerini ve buradan yola çıkarak toplumdaki farklı meslekleri belirlediler. Aile veya yakın çevrelerinden seçtikleri bir meslek sahibi ile mesleğin özelliklerini konuştular. Bu çalışma ile içinde bulunduğumuz topluma karşı sorumluluklarımız olduğu fikrini geliştirdiler. Evde ve okulda yerine getirdikleri ve getirmedikleri sorumlulukları fark ettiler. Yerine getirmedikleri sorumlulukları geliştirmek için adım attılar. Tüm bu süreci 19 Ocak Perşembe günü sergiledikleri sunumlarla tüm ilkokul arkadaşlarıyla paylaştılar. Bu paylaşım hem onlar için hem de dinleyiciler için oldukça keyifliydi.