ENVIROMATES’IN PROJESİ 1700 PROJE ARASINDAN YARI FİNALE KALDI 18.05.2022

7. sınıf öğrencilerimiz Su Yazıcı, Bade Soybakış, Melis Kaplan, Lara Saybaşılı, 9. Sınıf öğrencimiz Ece Ülkü ve 12. sınıf öğrencimiz Rana Aydıner “EnviroMates” ekibi olarak bu yıl yürüttükleri projeler ile “Global Social Leaders” yarışmasında yarı finale kalmayı başardılar. 2011 yılından itibaren “Future Foundations” ve “Wellington Leadership Institute” kuruluşları tarafından gençlerin liderlik ve çevre bilinçlerinin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen yarışmada 60 ülkeden 1700 öğrenci ve proje arasından yarı finale kalan öğrencilerimiz bizleri gururlandırdılar. Son iki yıldır aktif olarak çalışmalarını yürüten Sosyal Etki Yaratanlar-Enviromates ekibimiz bu yılki projeleri kapsamında Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinden 12 no’lu hedef ‘Sorumlu Tüketim ve Üretim’, 13 no’lu hedef ‘İklim Eylemi’ ve 17 no’lu Hedefler için Ortaklıklardan yola çıkarak ‘Atık Yönetimi’ üzerine farkındalık ve saha çalışmaları yürüttüler, ayrıca göstermiş oldukları duyarlılık ve özverili çalışmalarıyla yaşıtlarına ve küçük öğrencilerimize örnek oldular. Öğrencilerimize, çevresel ve toplumsal duyarlılıkların geliştirildiği bu projeleri hayata geçirdikleri için teşekkür ediyor, yarışmanın yarı finalinde başarılar diliyoruz.