SEMİNER – Doç. Dr. Taner Güvenir

Değerli misafirlerimiz,

Yarınlarımız olan çocuklarımızın eğitimine verdiğimiz önemin çok değerli bir ayağı da eğitimcilerin ve ebeveynlerin gelişimlerine katkı koymaktır. Bu amaçla gerçekleştirdiğimiz “Yarınlar İçin Seminerler” serimiz üç yıldır sizleri farklı konularda, değerli birikimlere sahip uzmanlarla buluşturmaya devam ediyor.

Bu yıl Dr. Ali Koç ve Evrim Kuran ile gerçekleştirdiğimiz ilk iki seminerimizin ardından çok kıymetli bir konuşmacımız daha var. Psikiyatrist Doç. Dr. Taner Güvenir ile “Ergenin Dünyasında Anne-Baba Olmak” konusunu ele alacağız. Çocuklarımızın yaşamında zor ve karmaşık bir dönem olan ergenlik döneminde özellikle biz ebeveynlerin tutumları çok önemli. Her aile sağlıklı ve başarılı çocuklar yetiştirmek ister. Ancak sağlıklı bir kişiliğin oluşması ve mutlu bir bireyin yetişmesi için güçlü iletişim kanallarına sahip, sağlıklı bir aile yapısının sağlanması şarttır. Seminerimizde ergenlik dönemi, ergenlikte çatışmalar, ebeveyn-ergen ilişkisi ve iletişim dilini konuşacağız.

Seminerlerimizi ilgi ile takip ederek her seferinde farklı bir deneyimle aramızdan ayrılacağınıza yürekten inanıyoruz. Şimdiden verimli ve kazanımları yüksek bir seminer olmasını dileriz.

Doç. Dr. Taner Güvenir Hakkında

1967 yılında Ankara’da doğdu. 1991 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Erişkin psikiyatrisi uzmanlık eğitimini 1997 yılında İzmir Atatürk Devlet Hastanesi’nde tamamladı.

1998 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı. Aynı yıl, ergen psikiyatrisi eğitimi için Londra’ya gitti. Tavistock Kliniği’nde Ergen Psikiyatrisi Eğitimi yanında, Bebek Gözlemi ve Okul Konsültasyonu eğitimleri aldı ve alanda acil ergen ruh sağlığı ekibinde çalıştı. 2001 yılında Türkiye’ye döndü.

Okulda Akran İstismarı (2005) ve Delikanlı (2006) kitaplarının yazarı, İnsan Olurken “Tavistock Modeli Bebek Gözlemi Eğitimi” kitapçığının (2004) ve “Yaşayarak Öğrenmek – Wilfred Bion” (2016) kitaplarının çeviri editörüdür.
2008-2011 yılları arasında “Türkiye’de Çocuk Koruma Sisteminin Yeniden Modellenmesi Projesi”nde UNICEF Ulusal Danışmanı olarak görev yaptı.

Olumlu Anne-Babalık Eğitimi - Positive Parenting Program (Triple P) Türkiye Eğitim Koordinatörüdür. Halen, Dokuz Eylül Üniversitesi Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı’nda öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

02 Mart 2019 Cumartesi, 10.00-12.30

Işıkkent Eğitim Kampüsü, Media İçel Konferans Salonu

10.00     Karşılama

10.30     Seminer: Doç. Dr. Taner Güvenir

12.00 Kapanış

Seminer öncesi sorularınızı seminer@isikkent.k12.tr adresine gönderebilirsiniz.